Animatievideo voor
Elde College 

De opdrachtgever

Elde College

 

Branche

Onderwijs

 

Diensten

Creatief concept | Animatie

De doelstelling

Vanaf 1 januari 2024 ondergaat het traditionele klaslokaal een transformatie: het gebruik van mobiele telefoons, tablets en smartwatches zijn niet langer toegestaan. Dit verbod heeft aanzienlijke gevolgen voor leerlingen, ouders en leerkrachten en kan leiden tot weerstand. In plaats van simpelweg een telefoonverbod op te leggen, streven we naar een positieve benadering door middel van een open dialoog. Het hoofddoel van dit project is dan ook om als school op een effectieve manier met deze verandering om te gaan.

Het resultaat

Het resultaat overtrof onze verwachtingen: een gepersonaliseerde explainer animatievideo die niet alleen de nieuwe wetgeving introduceert, maar ook de leerling centraal stelt. Daarnaast biedt dit communicatiemiddel scholen de kans om de verandering op een positieve én plezierige manier te benaderen.

Creatieve gespreksstarter

 Onze animatietool is een dynamische gespreksstarter in het schoolleven. Zo is hij geschikt voor interacties met leerlingen, ouders en het onderwijsteam. Door deze tool in te zetten, bevorderen we begrip voor verandering en verminderen we weerstand. De veelzijdige animatie kan naadloos worden geïntegreerd in lessen, online platforms en het schoolsysteem. Hierdoor is het een effectief middel voor educatieve communicatie. Specifieke schoolregels worden op een boeiende wijze aan leerlingen gepresenteerd, waarbij de eigen stijl van de school de doelgroep direct aanspreekt.

Mandy van der Mond & Max van Meegeren

Digital Divers voor dit project

Mandy onderhield als projectleider contact met de klant en waarborgde dat de animatie perfect aansloot bij hun behoeften. Haar doelgerichte aanpak zorgde voor een naadloze integratie van de animatie in het project. Max, onze animator, nam de leiding bij het creëren van de animatie. Hij voerde grondig onderzoek uit naar het thema, schreef het script, ontwikkelde de animatiestijl, richtte het storyboard in, verzorgde het design en nam het animatieproces voor zijn rekening.