Animatievideo voor
Nationaal Programma Arnhem Oost 

De opdrachtgever

Nationaal Programma Arnhem Oost

 

Branche

Overheid

 

Diensten

Animatie

De doelstelling

Nationaal Programma Arnhem Oost is gestart met het experiment ‘Immerloo Schuldenvrij’. Dit initiatief neemt de schulden van 40 – 60 kwetsbare gezinnen in de wijk Immerloo II in één klap weg. Als onderdeel van dit experiment ontwikkelden we een meeslepende explainer-animatie dat het ‘hoe’, ‘wat’, ‘waar’ en ‘waarom’ van het project Immerloo Schuldenvrij illustreert. Onze animatie vormt het kernverhaal van Immerloo Schuldenvrij. Deze wordt ingezet voor alle communicatiedoelgroepen. Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde basisinformatie.

Het resultaat

Een krachtige animatie waarin storytelling centraal staat. Door het verhaal van een gezin wordt de kijker direct geconfronteerd met de impact van schulden, waardoor de urgentie van het experiment nog duidelijker wordt. De animatie neemt ons mee door een problematische situatie, biedt vervolgens een oplossing en laat ons ten slotte zien hoe een betere toekomst mogelijk wordt. Door de emoties van de personages worden de menselijke aspecten van het probleem en de oplossing belicht.

Creatieve concept

Tijdens de storyboardfase hebben we in nauwe samenwerking met de opdrachtgever gewerkt aan een doordacht en krachtig verhaal. We nemen je mee in de fases van het verhaal: ‘Ontmoet gezin X uit de wijk Immerloo’ (1). Vervolgens presenteren we het experiment als oplossing (2) en sluiten af met de communicatie van een verbeterde situatie, zowel voor het gezin uit Immerloo als voor de maatschappij (3). Het experiment is nu van start gegaan. Lees hier meer over het experiment.

Max van Meegeren

Digital Divers voor dit project

Max is onze animator! Hij nam de leiding voor het hele creatieve proces. Zo voerde hij grondig onderzoek uit naar het thema, schreef een script, ontwikkelde de animatiestijl, creëerde het storyboard, illustreerde de scenes en nam het animatieproces voor zijn rekening. Gedurende het hele proces werkte Max nauw samen met de gemeente Arnhem om samen een kloppend en sterk verhaal neer te zetten!