Animatie-video

Wil je op een opvallende manier jouw boodschap op overbrengen? Kies dan voor een animatie-video. Tegenwoordig is bewegend beeld net zo belangrijk als een goede tekst. Een animatie trekt onmiddellijk de aandacht, biedt creatieve vrijheid én creëert een emotionele connectie. Kortom: een animatie-video is krachtig en effectief middel om je verhaal op een boeiende manier over te brengen.

Wat is een animatie-video?

Een animatie-video brengt ideeën, verhalen en informatie tot leven door middel van geanimeerde illustraties of andere digitale assets. In tegenstelling tot live-action video’s, geeft animatie je een grenzeloze creatieve vrijheid. Bovendien maakt animatie het eenvoudig en to-the-point uitleggen van complexe concepten mogelijk. Er zijn diverse animatie-video’s mogelijk, waaronder een brandvideo, explainervideo of motion graphics van ads of social content.

 

De voordelen van een animatie-video

  • Legt complexe onderwerpen uit
  • Productie is niet locatie of tijdsgebonden
  • Creatieve doorvertaling van je visuele identiteit
  • Bewegend beeld grijpt de aandacht
Online marketing werkzaamheden

Een animatie-video van Digital Divers 

Met onze ervaring en expertise kunnen wij jouw verhaal omzetten in een creatieve animatievideo die de aandacht trekt en blijft hangen bij je publiek.

Ons animatieproces bestaat uit de volgende fases:

Stap 1: briefing. Wij horen graag alles over jouw verhaal, concept, nieuws of lancering van een product. Ook bespreken we de lengte en deadline. Zo kunnen we met de juiste informatie aan de slag!

Stap 2: stijlonderzoek. Hoe gaat de animatie eruitzien? We bieden je styleframes aan om samen tot de juiste look and feel te komen. Met een brandbook houden we uiteraard rekening.

Stap 3: script. Hoe verloopt het verhaal precies? Vertellen we het me een voice-over? Welke tone-of-voice is belangrijk? Deze vragen komen hier allemaal aan bod. Uiteindelijk ligt er een strak script klaar!

Stap 4: storyboard. In het storyboard worden alle scenes uitgedacht. Met shotkeuzes, overgangen en acties. Zo weet je precies hoe de animatie zal verlopen.

Stap 5: illustratie. Het plan is voor iedereen duidelijk. We kunnen gaan  illustreren of designen. In deze fase zorgen we voor dat alle assets van de animatie klaar zijn.

Stap 6: animatie. Zijn alle voorgaande stappen 100% definitief? Dan kunnen we gaan animeren! Hoe lang dit duurt, hangt helemaal af van de animatie, maar gemiddeld animeren we 15-20 seconden per dag.

Stap 7: audiomix. De muziek en de door jullie gekozen voice-over stem worden aangevuld met levendige soundeffecten die de kijkervaring net even dat beetje extra geven.

Animatie-video x Digital Divers?

Wil jij graag een creatieve animatie-video inzetten voor jouw verhaal? Laat ons je helpen. Samen met een gedreven team creatievelingen gaan we aan de slag om jouw animatie-video tot een succes te maken. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Samen

werken?

Onze passie is jouw online succes. Samen met ons jouw online marketing induiken? Bel ons via 024 78 20 005 of mail naar info@digitaldivers.nl