Animatievideo voor Pax

De opdrachtgever

Pax

 

Branche

Onderwijs

 

Diensten

Animatie

De doelstelling

 

Voor Pax lanceerden wij een krachtige animatie als kern van een brandingstrategie. Deze animatie ontwierpen wij om de schoolidentiteit te versterken, de visie helder te communiceren en potentiële leerlingen te inspireren om zich bij de gemeenschap van Pax aan te sluiten.

Het resultaat

 

De animatie heeft de schoolvisie helder overgebracht én een sterke indruk achtergelaten bij de doelgroep.

Pax ziet haar leerlingen staan

 Als leerling op Pax word je gezien. Met bijzondere aandacht voor individuele ontwikkeling. De unieke visie van de school ‘Ondernemend Leren’ verdiende een verklarende en inspirerende animatie. Tijdens de brainstormfase – onderdeel van een strategie-, concept- en positioneringstraject –  is het creatieve idee ‘Wij zien jou!’ ontstaan. Dit concept past op meerdere manieren bij Pax: als leerling bij Pax mag je zijn wie je bent, Pax kijkt naar kwaliteiten, individuele behoeftes én talenten en levert daarin passend onderwijs. Niet alleen, maar juist samen met de leerling.

Creatief

concept

Persoonlijk & aantrekkelijk

Door het gebruik van ogen, pijlen en andere symboliek – samen met echte gezichten uit de rijkgevulde beeldbank van de school – is de animatie persoonlijk en aantrekkelijk voor de doelgroep. Geen statische designs, maar met een creatieve collage-stijl die aanspreekt bij de (toekomstige) leerlingen. De animatie is breed toepasbaar. Bijvoorbeeld bij een informatiebijeenkomst, op de website en sociale mediakanalen van de school

Max van Meegeren & Kim den Bieman

Digital Divers voor dit project

Max en Kim werkten samen aan dit project. Max nam als animator de creatieve leiding in handen en bracht de animatie van A tot Z tot leven. Zo schreef hij het script, creëerde het storyboard, ontwierp, en verzorgde hij natuurlijk het animeren zelf. Kim zorgde als projectmanager voor een gestroomlijnd overzicht in het proces, een strakke planning en vlotte communicatie. Samen vormden ze een topteam!