Communicatie in het onderwijs:

onze cases 

Bij Digital Divers werken we vol passie voor middelbare scholen, scholengroepen en met onderwijsprofessionals. We begrijpen dat je verschillende vraagstukken tegenkomt in het onderwijs waarbij communicatie van belang is, zoals het telefoonverbod. Maar ook wil je je onderscheiden als school, je medewerkers meenemen in je visie voor de toekomst en nog veel meer. En laten wij je hierbij kunnen helpen! Ontdek hoe andere scholen je voor gingen! 

 

Wervingscampagne voor het Pax Christi College

Voor het Pax Christi College in Druten ontwierpen wij een animatie om de schoolidentiteit te versterken, de visie helder te communiceren en potentiële leerlingen te inspireren om zich bij de gemeenschap van Pax aan te sluiten. Meer weten over deze opdracht?

Het Hooghuis - werving

Algehele communicatie voor Het Hooghuis in Oss

Een scholengroep van vijf scholen, vallend onder één organisatie en allen met unieke eigenschappen en kernwaarden. Daar startte collega Anke als interim communicatieadviseur bij Het Hooghuis op de Centrale Dienst.  

Vanwege zwangerschapsverlof was er vraag naar een interim communicatieadviseur. Dus Anke ging aan de slag in het voor haar welbekende Oss. De corporate communicatie werd overgedragen en aan de hand van de overdracht en een korte inwerkperiode. Met als hoofdtaak zorgen voor zichtbaarheid in de media, online communicatie én werving van groep 7-8 leerlingen met online en offline middelen. Zij verspreidde het verhaal van Het Hooghuis met kleurrijke invulling en passende kreten en teksten. Ook de ontwikkeling van online en offline uitingen, een contentstrategie opstellen, bewaking van huisstijl en fungeren als contactpersoon voor de scholen, vielen onder haar taken. Het was een combinatie van reageren op wat er werd gevraagd, signaleren van kansen en uitvoeren wat al was gepland. Een fijne klus om als interim communicatieadviseur te klaren.  

Het resultaat: een goede doorloop van de communicatie van de scholengroep. En positief resultaat in de werving van scholieren. Daarnaast zijn de twee dames na hun verlof weer moeiteloos aan het werk gegaan dankzij een periode van overdracht. Dankzij deze invulling hebben zij genoten van een onbezorgde, ontspannen tijd in hun zwangerschapsverlof. Daar doen we het óók voor.

Animatie telefoonverbod voor het Elde College

Per 1 januari 2024 ging de richtlijn ’telefoon thuis of in de kluis’ van start. Een richtlijn die kan zorgen voor heel wat weerstand onder leerlingen. Maar hoe beperk je deze weerstand? Juist, door met elkaar in gesprek te gaan met een video als gespreksstarter. Zo maakten we voor het Elde college deze video waarin we de richtlijn en regels binnen de school uitleggen. 

5 + 7 =

Ook aan de slag met jullie communicatie?