Scholieren zonder mobiel in het lokaal, hoe doe je dat? 

Vanaf 2024 verandert het klaslokaal zoals we het kennen: mobiele telefoons, tablets en smartwatches niet meer toegestaan. De Rijksoverheid besluit leerlingen te beschermen, de negatieve invloed van smartphones in de klas is te groot. Scholieren kunnen zich minder goed concentreren en hun prestaties lijden eronder. Het verbod heeft een grote impact op leerlingen, ouders en leerkrachten en kan leiden tot weerstand. Hoe ga je als school hiermee om? Ons advies: communiceer proactief en ga in gesprek. Wij helpen je hier graag bij! 

 

Animatie video

Doelgroep
Jongeren op de middelbare school

Lengte
45 seconden

Op maat
Jouw logo, eigen schoolregels of geheel in eigen huisstijl

Vanaf €500

Dé tool voor jouw school!

Heb je hulp nodig met het communiceren van deze boodschap? Met onze animatie(tool) heb je een effectieve gespreksstarter op school. Voor gesprekken met leerlingen, ouders én met elkaar. Zo creëer je begrip voor verandering en verminder je weerstand. De animatie kan je inzetten in de lessen, online en uploaden in het schoolsysteem!  

Personaliseer de boodschap

Goed om te weten is dat we de video kunnen aanpassen naar de specifieke wensen van jouw school. We voegen bijvoorbeeld het logo toe of de schoolregels over hoe jullie het telefoonverbod introduceren. Liever een volledig op maat gemaakte video met eigen tekst en foto’s? Ook dat kan natuurlijk!

Tijd om in gesprek

te gaan?

Neem contact met ons op en ontdek hoe je toewerkt naar een soepele overgang van nieuwe verwachtingen in het klaslokaal. Zullen we samen het gesprek starten? Neem direct contact op via (024) 782 00 00 of info@digitaldivers.nl.