Explainer animatie

Ben je op zoek naar een effectieve manier om complexe ideeën, producten of diensten helder over te brengen naar je doelgroep? Overweeg dan eens een explainer animatie. Maar wat is een explainer animatie precies en wat zijn de voordelen ervan? We leggen het je uit!

Wat is een explainer animatie?

Een explainer animatie is een korte en dynamische video die complexe concepten, processen of ideeën eenvoudig en begrijpelijk uitlegt. Door gebruik te maken van digitale beelden, animaties en voice-overs worden zelfs de meest ingewikkelde onderwerpen toegankelijk voor een breed publiek.

 

De voordelen van een explainer video

Bij het maken van een explainer video heb je zelf de regie in handen en zijn de mogelijkheden eindeloos. Je bepaalt zelf welke boodschap je wilt overbrengen. Of je nu kiest voor gedetailleerde visuals die de aandacht van de kijker trekken, of juist voor een focus op de boodschap en de spreker: met een explainer video heb je de vrijheid. Daarnaast is het produceren van een explainer video flexibeler en vaak kosteneffectiever dan het maken van een live action video met acteurs. Bovendien kun je updates naadloos integreren met de originele video.

 

Explainer Animatie x Online Marketing     

Explainer videos worden steeds vaker ingezet om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van bedrijven of producten te vergroten. Het bekijken van videomateriaal is een laagdrempelige manier voor potentiële klanten om met jouw aanbod in aanraking te komen. Google’s algoritme waardeert websites die videomateriaal bieden en plaatst ze hoger in de zoekresultaten. Het integreren van een explainer video op jouw website vergroot dus je kansen om bovenaan in de Google zoekopdrachten te verschijnen, wat een aanzienlijke invloed kan hebben op je conversieratio. Meer websitebezoekers betekent immers meer kans op conversie.

  Explainer animatie x Digital Divers?

  Bij Digital Divers zijn we gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte explainer animaties die perfect aansluiten bij jouw merk en boodschap. Ons team van creatieve experts werkt nauw met je samen om een animatie te ontwikkelen die niet alleen informatief is, maar ook boeiend en onderscheidend. Of je nu een product wilt introduceren, een complex proces wilt uitleggen of je merk wilt promoten, wij hebben de expertise om een animatie te maken die indruk maakt op je doelgroep. Benieuwd naar ons werk? Neem dan hier eens een kijkje.

  Google Ads uitbesteden

  Samen

  werken?

  Onze passie is jouw online succes. Samen met ons jouw online marketing induiken? Bel ons via 024 78 20 005 of mail naar info@digitaldivers.nl