Influencer marketing

Influencer marketing is niet zomaar een vorm van online marketing: het heeft de manier waarop merken met hun doelgroep communiceren volledig veranderd. Dagelijks kom je in aanraking met talloze bloggers, vloggers en andere social media-sterren (influencers). Onbewust of misschien bewust, hebben zij impact op jouw koopgedrag. Wil jij met jouw bedrijf of webshop een grotere naamsbekendheid of hogere conversie genereren? Dan kan influencer marketing je daar zeker bij helpen. We vertellen je graag wat influencer marketing is, de voordelen, trends en hoe wij jou kunnen helpen met een influencermarketingstrategie die aansluit op jouw doelstellingen en doelgroep.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een krachtige én dynamische vorm in de digitale wereld. Door de invloed en geloofwaardigheid van moderne influencers te benutten, zet influencer marketing jouw merk in de schijnwerpers op een manier die volledig verschilt van traditionele advertenties. Wanneer een influencer enthousiast spreekt over een specifiek product, raken volgers geïnspireerd en gaan ze sneller over tot het kopen van dit product. Een influencer fungeert als voorbeeld en jouw doelgroep volgt deze persoon met een reden. Influencer marketing verhoogt niet alleen de naamsbekendheid van je merk, maar ook de geloofwaardigheid en het vertrouwen in jouw merk. Mensen voelen zich verbonden met influencers omdat zij een oprecht oordeel geven. Dit zorgt ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om hun aanbevelingen op te volgen.

Er zijn verschillende vormen van influencer marketing. Zo zijn er nano-influencers, micro-influencers, meso-influencers, macro-influencers en mega-influencers. Maar wat is het verschil? Dit is het bereik. Het aantal volgers van een influencer varieert van duizend tot 1 miljoen volgers of zelfs meer, zoals voetballer Ronaldo.

Online marketeer Anne Lotte

Social media influencer marketing trends

In de snelgroeiende wereld van social media is het essentieel om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van influencer marketing. Deze trends vormen de sleutel tot succes voor het behalen van maximale impact op je doelgroep. Of het nu gaat om de groeiende relevantie van micro-influencers of de verschuiving naar meer authentieke content, wij houden het nauw in de gaten.

De voordelen van infuencer marketing

  • Geloofwaardige vorm van marketing
  • Influencers worden als expert gezien
  • Creëert naamsbekendheid en zichtbaarheid
  • Conversieverhogend

Influencer marketing x Digital Divers?

Ben je na het lezen overtuigd van de inzet van influencer marketing voor jouw bedrijf? Wij staan voor jou klaar! Samen met een gedreven team online markteers gaan we aan de slag zodat influencer marketing een succesvol onderdeel van jouw marketingstrategie wordt.

Samenwerken met Digital Divers betekent samenwerken met online marketeers én creatives. Daarnaast vinden wij betrokkenheid ontzettend belangrijk. Daarom werken wij doorgaans bij onze opdrachtgevers op locatie. Liever op afstand een samenwerking? Geen probleem. Neem vrijblijvend contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Google Ads uitbesteden

Samen

werken?

Onze passie is jouw online succes. Samen met ons jouw online marketing induiken? Bel ons via 024 78 20 005 of mail naar info@digitaldivers.nl