Online marketing inzetten voor onderwijs

Online marketing is onmisbaar in het onderwijs. Jaarlijks staat het werven van leerlingen voor iedere school hoog op de agenda. Maar hoe trek je hen aan? Hoe vergroot je de zichtbaarheid? En hoe positioneer je jouw school ten opzichte van andere scholen? Online marketing helpt jou hierbij! Met onze expertise tillen wij jouw school online naar een hoger niveau. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen om doelen te realiseren.

Waarom online marketing in het onderwijs?

Leerlingen werven

Wij merken bij veel scholen waarvoor wij werken, dat het aantrekken van leerlingen ieder schooljaar weer een uitdaging is. De eerste stap is om voor jezelf helder te hebben wat je vraagstuk is. Vervolgens is de vraag, hoe los je dit op? Door gebruik te maken van diverse onlinekanalen en strategieën kun je met jouw school de interesse van potentiële leerlingen wekken en hen overtuigen om voor jouw school te kiezen.

 

Online marketing uitbesteden

Zichtbaarheid vergroten

Een sterke online aanwezigheid is essentieel voor jouw onderwijsinstelling om op te vallen in een competitieve markt. Door middel van SEO (zoekmachineoptimalisatie) verbeter je online zichtbaarheid en bouw je aan een stevige autoriteit. Scoor hoger in de organische zoekresultaten van Google om meer potentiële studenten aan te trekken. Daarnaast draagt een contentstrategie, specifiek afgestemd op de doelgroep, bij aan de zichtbaarheid vergroten en het effectief overbrengen van de boodschap naar je doelgroep.

 

Positionering ten opzichte van concurrenten

In een tijd waarin keuzes over onderwijsinstellingen steeds vaker online worden gemaakt, is het belangrijk om jouw school te positioneren ten opzichte van concurrenten. Gerichte marketingstrategieën laten onderwijsinstellingen hun unieke kenmerken en voordelen benadrukken, waardoor ze zich onderscheiden van andere scholen en een positieve indruk achterlaten bij potentiële leerlingen en ouders.

Hoe kan Digital Divers jouw school helpen?

Op het gebied van online marketing zijn er diverse werkzaamheden die wij voor jou uit handen kunnen nemen. Enkele van onze diensten omvatten:

  • Contentstrategie
  • Social mediabeheer
  • Social media advertising
  • Google ads
  • SEO (zoekmachineoptimalisatie)
  • E-mailmarketing

Ben jij benieuwd naar ons werk?

Wij hebben al verschillende online marketing opdrachten uitgevoerd voor het onderwijs. Bekijk onze cases om te zien hoe ons werk heeft bijgedragen tot succes.

Online marketing uitbesteden aan Digital Divers

Wil je online marketing succesvol inzetten en opvallen met jouw school? Wij staan voor jou klaar! Samen met een gedreven team online markteers gaan we aan de slag zodat online marketing een succesvol onderdeel van jouw marketingstrategie wordt.

 

 

Samen

werken?

 

Onze passie is jouw online succes. Samen met ons jouw online marketing induiken? Bel ons via 024 78 20 005 of mail naar info@digitaldivers.nl