Online marketing inzetten in de zorg 

Online marketing is onmisbaar geworden, ook voor zorgaanbieders. Wil je nieuwe patiënten aantrekken? Nieuwe collega’s werven? Of het contact met je patiënten onderhouden? Met onze expertise helpen wij jouw zorgorganisatie om online beter te presteren.

De voordelen van online marketing in de zorg

Online marketing biedt diverse voordelen. Zo kun je jouw doelgroep gericht targetten en zijn de resultaten gemakkelijk te meten. Ook biedt online marketing je de kans om te testen, zodat je jouw online aanwezigheid blijft optimaliseren. Zoals eerder genoemd kun je online marketing inzetten voor diverse doelen binnen jouw zorginstelling, waaronder:

 

  • Nieuwe patiënten aantrekken
  • Naamsbekendheid creëren onder je doelgroep
  • Relatie met bestaande patiënten behouden
Online marketing uitbesteden

Nieuwe patiënten aantrekken

Hoewel een groot deel van de patiënten vaak via verwijzers bij een zorginstelling terecht komt (afhankelijk van wat voor een zorginstelling), zijn er ook zorginstellingen waar patiënten direct in contact mee kunnen komen. Door deze groep actief online te benaderen, neemt de kans aanzienlijk toe dat ze voor jouw organisatie kiezen.

Daarnaast zorg je ervoor dat wanneer een patiënt wel via een verwijzer doorgestuurd wordt, dat de patiënt jouw zorginstelling al kent en de voorkeur heeft. Dit zal ervoor zorgen dat ze in de toekomst zelf een zorgorganisatie kiezen die bij hen past.

Nieuwe collega’s werven

Een sterke online aanwezigheid helpt niet alleen bij het aantrekken van patiënten, maar ook bij het werven van nieuwe collega’s. Door jouw zorginstelling online te positioneren als een sterk werkgeversmerk vergroot je de kans op nieuwe collega’s.

Relatie met bestaande patiënten behouden

Online marketing kan ook een belangrijke rol spelen in het onderhouden van je bestaande patiënten. Door hen verbonden te houden met jouw organisatie is de kans groter dat ze de volgende keer weer voor jou kiezen

 

Hoe kan Digital Divers jouw zorgorganisatie helpen?

Op het gebied van online marketing zijn er diverse werkzaamheden die wij voor jou uit handen kunnen nemen, waaronder:

  • Digitale strategie
  • Social media beheer
  • Social media advertising
  • SEO
  • SEA
  • E-mailmarketing

Samen met jou onderzoeken we waar jouw doelgroep (online) actief is en hoe hoe wij deze effectief kunnen bereiken. Vervolgens rollen we de middelen uit. Zo blijf jij goed zichtbaar voor je doelgroep!

Online marketing uitbesteden aan Digital Divers

Wil je online marketing succesvol inzetten en opvallen met jouw zorgorganisatie? Wij staan voor jou klaar! Met een gedreven team online marketeers met ervaring in de zorgsector gaan we aan de slag zodat online marketing een succesvol onderdeel van jouw marketingstrategie wordt.  

Ben jij benieuwd naar ons werk?

Wij hebben al verschillende online marketing opdrachten uitgevoerd binnen de maatschappelijke sector. Bekijk onze cases om te zien hoe ons werk heeft bijgedragen tot succes.

Google Ads uitbesteden

Samen

werken?

 Onze passie is jouw online succes. Samen met ons jouw online marketing induiken? Bel ons via 024 78 20 005 of mail naar info@digitaldivers.nl